0 ks 0.00 €

Aký typ pôdy je vhodný pre aplikáciu zemných vrutov?

Zemné vruty ISOMETALL sú vďaka svojmu konštrukčnému riešeniu vhodné pre každú pôdu. Počas našej praxe sme stavali na bežnej tvrdej pôde, ílovitej pôde, ale aj móla priamo vo vode. 

Zemné vruty s priemerom 6 cm sú vhodné pre tvrdú a pevnú pôdu, priemer 7 cm je vhodný pre mäkšiu pôdu.

Pri použití zemných vrutov s priemerom 7.6 cm, 9 cm a 10.8 cm vlastnosti pôdy už nehrajú rozhodujúcu úlohu. Nároky na zaťaženie a stabilitu sú priamo úmerné s celkovou dĺžkou zemného vrutu, dĺžkou závitovej časti a priemerom zemného vrutu.

Kamene v zemi sú bežným javom a do veľkosti päste sú pri zakrúcaní zemných vrutov prospešné. Hrot zemného vrutu ich pri zakrúcaní odtlačí do strany, a závitová časť zemného vrutu ich následne obchytí a kopíruje, čo dodá spoju zemného vrutu a kameňa dodatočnú pevnosť.
Ak sú v pôde kamene väčšie ako päsť, je potrebné ich rozbiť železnou tyčou alebo zbíjačkou. Ak nie je možné kameň rozbiť, náhradným riešením je posunúť zemný vrut na iné miesto.

Nepoužité zemné vruty je možné vrátiť so 100% garanciou vrátenia nákupnej ceny. Na základe našej praxe sú zemné vruty použiteľné v 99 % prípadov.

 




VIAC O ZEMNÝCH VRUTOCH