0 ks 0.00 €

Pre aké stavby sú vhodné ISOMETALL zemné vruty?

Kvalita základov stavby je často jedným z najdôležitejších faktorov funkčnosti a životnosti stavby. Súčasným trendom v stavebníctve sú základy stavieb na zemných vrutoch. Tie po zakrútení do zeme roztlačia pôdu do strany, čím sa dosiahne jej výrazné spevnenie. Zemné vruty sa tak považujú za bezpečný a spoľahlivý spôsob základov pre stavby.   

 

Pri základoch stavby na zemných vrutoch je potrebné uvažovať nad nasledujúcimi faktormi:

 

  1. únosnosť a typ pôdy,
  2. priemer zemných vrutov,
  3. celková dĺžka zemného vrutu,
  4. celkové dĺžka závitovej časti zemného vrutu,
  5. počet a rozloženie zemných vrutov. 

 

 

Zemné vruty DOMA sú vhodné pre nízke zaťaženie, ideálne pre domáce záhrady, nízke ploty a oplotenia. Zemné vruty DOMA sú dlhé 65 cm, dĺžka závitovej časti je 25 cm. Priemer vrutu 6 cm je vhodný pre bežnú suchú pôdu, zvýšený priemer 7 cm je vhodný pre mäkkú pôdu.

 

Zemné vruty HOBBY sú vhodné pre stredné zaťaženie. Vďaka dĺžke 1 meter je možné použiť zemné vruty HOBBY na stavbu plotov v teréne, alebo v mäkkej pôde. Na bežnej tvrdej pôde je možné zvyšiť zaťaženie vrutov, a položiť tak základy pre domáce altánky, pergoly a prístrešky. Zemný vrut HOBBY B2 je možné používať v kamenistej pôde. Celkový objem zemného vrutu B2 je vďaka zvýšenému priemeru rovnaký ako pri metrových zemných vrutoch, čo umožňuje aplikáciu aj v pôde, v ktorej sa v metrovej hĺbke nachádzajú kamene.

 

Zemné vruty PROFI sú profesionálne zemné vruty vhodné pre priemyselné a komerčné použitie. Celková dĺžka

zemného vrutu 1.5 m - 2 m, predĺženie závitovej časti až na 55 cm, a zvýšený priemer zemného vrutu od 7.6 cm umožňujú ukotvenie masívnych stavbieb ako rodinné drevodomy, chaty, prístrešky pre autá, terasy, ale aj móla. Zemné vruty PROFI sú ideálne aj pre vytvorenie DJ stagov alebo tanečných plôch na letné festivaly, nakoľko zemné vruty zvládnu aj dynamické zaťaženie. Po skončení udalosti je možné zemné vruty jednoducho demontovať a opätovne použiť pri ďalšej príležitosti. Na zemné vruty PROFI je možné ukotviť aj fotovoltaické elektrárne na zelenej lúke. Zemné vruty sú odolné voči nepriaznivým poveternostným podmienkam a vytvárajú ideálne základy pre všetky stavby v prírode. 

 




VIAC O ZEMNÝCH VRUTOCH