0 ks 0.00 €

Základy stavby počas zimy a mrazu?

Zemné vruty umožňujú stavbu základov aj počas zimných mesiacov.

Základy stavby je možné postaviť pomocou mokrých, alebo suchých procesov. Pri mokrom procese sa používa betón, pri suchom procese zemné vruty.

Rozdiel v metódach je výrazný z hľadiska potrebnej vonkajšej teploty. Zloženie betónu - cement, voda a štrk je možné používať pri najnižšej možnej teplote 0°C, pričom teplota nemôže pod nulu klesnúť po celú dobu zretia betónu, čo je 28 dní. Ak teplota klesne pod 0°C, betón síce vytvrdne, ale pri najbližšom oteplení sa rozpadá. Možnosť posunutia dolnej hranice teploty na -6°C je možná pri primiešaní chemických prísad. 

Výhodou zemných vrutov je ich možné použitie aj počas mrazov. Postup je nenáročný - celý návod na montáž si môžete pozrieť tu, video s návodom tu. Ak je povrchová vrstva pôdy zamrznutá, dodatočným krokom je nutné predvŕtanie príklepovou vŕtačkou. Do vytvorenej diery ďalej aplikujeme zemný vrut podľa návodu. Aplikácia zemného vrutu do pôdy je počas zimných mesiacov samozrejme fyzicky náročnejšia. Pre stavbu základov vám odporúčame využiť našu strojovú montáž.  

 

 




VIAC O ZEMNÝCH VRUTOCH