0 ks 0.00 €

Základy drevodomu na zemných vrutoch

ZÁKLADY DREVODOMU NA ROVINE AJ V TERÉNE


Základy drevodomu za jeden deň, bez kopania, použitia vody, alebo v náročnom teréne? Odpoveďou sú zemné vruty.

Na zemných vrutoch ISOMETALL stojí už viac ako 100 drevodomov a chát. Zemný vrut je ekologická alternatíva betónovania, s mnohými dodatočnými výhodami. Zemné vruty sú ideálne pre základy stavby vo svahovitých alebo ťažko dostupných oblastiach. Na ich montáž nie je potrebná voda, ani prístup k zdroju elektrickej energie.

 

Po zavŕtaní zemného vrutu do zeme sa na jeho ukončenie priskrutkujú drevené trámy, ktoré vytvárajú základový rám pre stavbu. Drevené hranoly je možné do zemných vrutov uložiť dvoma spôsobmi: horizontálne alebo vertikálne.

 

Horizontálne uloženie hranolov je vhodné pri stavbách na rovnom teréne. Zemné vruty sa navŕtajú do zeme v mriežkovom vzore. Rovina potrebná pre stavbu drevodomu alebo chaty sa vytvorí pomocou vloženia drevených hranolov do koncovky zemného vrutu v tvare U vo vodorovnej polohe. Trámy tak vytvoria rovnobežné línie, na ktoré sa následne upevní ďalšia časť stavby.

 

V prípade stavby na svahovitom pozemku nie je nutné kopať základy ani vyrovnávať terén. Potrebnú rovinu je možné vytvoriť použitím zemných vrutov, na ktoré sa pripevnia drevené trámy rôznej dĺžky vo vertikálnej polohe. Mnoho našich zákazníkov využilo novovzniknutý priestor medzi piliermi na úložný priestor alebo prístrešok pre auto.
Pozrite si realizácie.

 

Základy drevodomu na zemných vrutochPre vytvorenie základov pre drevodom o rozlohe 7 x 10 m je v priemere potrebných 30 zemných vrutov z produktovej rady ISOMETALL PROFI. Náklady na základy drevodomu nie sú vyššie ako 1.500 €. Montáž zvládnete svojpomocne alebo ju môžete nechať na nás

 

 

 


VIAC O ZEMNÝCH VRUTOCH